Esperanza travel logo
Od
do
Država
Regija
Destinacija
Broj odraslih
Kategorija
Kategorija
Broj djece
1. Dijete
2. Dijete
3. Dijete
4. Dijete
Ime
Prikaži samo akcije
Od
do
Tip
Država
Regija
Destinacija
Broj odraslih
Kategorija
Kategorija
Broj djece
1. Dijete
2. Dijete
3. Dijete
4. Dijete
Ime
Prikaži samo akcije
telefon/fax : +385(0)51 856 423
gsm :
+385(0)91 526 1886
e-mail:

esperanzatravel@email.t-com.hr
Radno vrijeme:

Pon- Pet : 08 - 16
Sub: 08 - 15

omisalj-otok-krk

O M I Š A LJ

Na sjeverozapadnome dijelu otoka Krka, smjestio se prvi otočni gradić nakon prelaska Krčkog mosta,  grad - spomenik Omišalj. Njegova povijesna jezgra smjestila se na čak 85 metara visokoj litici. Omišalj ima turističku tradiciju dulju od 100 godina i uz grad Krk je najstarije živo naselje na otoku Krku.

Omišalj je bio važno središte pismenosti i glagoljaštva u 11. stoljeću. Spominje se u kao Castri musculi  ( na latinskom Ad musculi – mjesto školjaka) u 12. stoljeću. Krčki su knezovi Frankopani u njemu izgradili jedan od svoja četiri kaštela u 15. stoljeću. Zbog spomenutih povijesnih činjenica s pravom nosi epitet grada – spomenika.

Kulturno – povijesnu baštinu Omišlja čine ostaci rimskoga grada Fulfinuma iz 1. stoljeća, ranokršćanska bazilika Mirine iz 5. stoljeća, te mnoga druga vrijedna povijesna baština. Posebno se ističe tisuću godina starim srednjovjekovnim reljefima kojih je u Omišlju više nego u pojedinim europskim državama.

Danas je Omišalj privlačna destinacija za brojne turiste koje oduševlja blaga klima, izvrsno podneblje, te blizina mosta, zračne luke i grada Rijeke i iznimno kulturno – povijesno naslijeđe ovog kraja. Od smještaja se turistima nudi velik izbor apartmana, soba, kuća za odmor, hotela, kamp Pušća koji je idealan za usputni odmor turistima koji dolaze na otok Krk.

Gastronomska ponuda restorana, konoba i hotela sve više svoju ponudu temelji na delicijama Krčkog kraja kao što su: salata od mrkača, slane ribe, domaće lazanje, palenta sa brodetom, šurlice sa žvacetom, janjetina na razne načine, presnec, kroštuli, fritule.

U Omišlju se pružaju brojne sportske aktivnosti poput tenisa, mini golfa, stolnog tenisa, košarke, boćanja. Posebno atraktivna ponuda za turiste sportskog duha je zabava na moru, od igara do vožnje gliserom, skuterom, skijanja, surfanja ili uzbudljivog leta padobranom.

Copyright 2009. © www.esperanza-travel.net

developed by lemax