Esperanza travel logo
Od
do
Država
Regija
Destinacija
Broj odraslih
Kategorija
Kategorija
Broj djece
1. Dijete
2. Dijete
3. Dijete
4. Dijete
Ime
Prikaži samo akcije
Od
do
Tip
Država
Regija
Destinacija
Broj odraslih
Kategorija
Kategorija
Broj djece
1. Dijete
2. Dijete
3. Dijete
4. Dijete
Ime
Prikaži samo akcije
telefon/fax : +385(0)51 856 423
gsm :
+385(0)91 526 1886
e-mail:

esperanzatravel@email.t-com.hr
Radno vrijeme:

Pon- Pet : 08 - 16
Sub: 08 - 15

Više o jednom od poznatih središta nautičkog turizma u Hrvatskoj

Na južnom dijelu Otoka Krka , nedaleko od samog Grada Krka, nalazi se prekrasno turističko naselje i Marina Punat . Naselje je smješteno na istočnoj obali Puntarske drage.


Od pretpovijesti se uočavaju prvi tragovi naseljenosti,  počevši od Ilira, do Grka i Rimljana.

Pretpostavlja se da je Punat dobio naziv od latinske riječi Pons, što znači most ili na talijanskom jeziku "Ponte." Naime, po legendi je za rimskih vremena postojao most preko ulaza u Puntarsku dragu prema gradu Krku.  Naziv mjesta se spominje prvi puta u pisanim dokumentima 1377. godine.


Punat je danas poznato turističko središte sa jednom od najvećih i najbolje opremljenih marina na istočnom djelu Jadrana.

Turističke zanimljivosti mjesta su uređene plaže i parkovi, bogata vegetacija, hoteli, apartmani, sobe, kampovi, pansioni, kuće za odmor i poznata marina. 


Od kampova se ističu „Naturistički autokamp Konobe“ za ljubitelje kulture slobodnog tijela, moderno uređeni kamp u blizini centra „Pila“ i „Kamp Maslinik“ koji je idealan za turiste željne mira i tišine.


Turistima se nudi se mogućnost sporta i rekreacije i raznih aktivnosti kao što su - jedrenje, ronjenje, skijanje, surfanje, tenis, acqua park, minigolf, hodanje te boćanje. Svakog turista će posebno oduševiti domaća hrana koja se nudi u mnoštvu konoba i u restauracijama i kulturna ponuda sa manifestacijama kao što su Croatia cup i Dani maslina.


U Puntu se nalazi i mala tvornica za preradu i proizvodnju maslinovog ulja, sa cijelog Otoka Krka masline se voze tamo u zamjenu za ulje.


Ispred naselja Punat, nalazi se prekrasan otočić Košljun sa bogatom vegetacijom i franjevačkim samostanom. Košljun je posebna turistička atrakcija i redovita izletnička destinacija za turiste koji borave u Puntu.


Copyright 2009. © www.esperanza-travel.net

developed by lemax