Esperanza travel logo
Od
do
Država
Regija
Destinacija
Broj odraslih
Kategorija
Kategorija
Broj djece
1. Dijete
2. Dijete
3. Dijete
4. Dijete
Ime
Prikaži samo akcije
Od
do
Tip
Država
Regija
Destinacija
Broj odraslih
Kategorija
Kategorija
Broj djece
1. Dijete
2. Dijete
3. Dijete
4. Dijete
Ime
Prikaži samo akcije
telefon/fax : +385(0)51 856 423
gsm :
+385(0)91 526 1886
e-mail:

esperanzatravel@email.t-com.hr
Radno vrijeme:

Pon- Pet : 08 - 16
Sub: 08 - 15

Vrbnik na otoku Krku - Jedno od najpoznatijih hrvatskih gradića, bogate glagoljaške baštine, opjevan čak i u pjesmama zbog svoje ljepote i osebujnosti

V R B N I K
Na istočnoj strani otoka Krka, na litici koja se strmo uzdiže 50-ak metara iznad mora, smjestilo se slikovito i romantično naselje Vrbnik. Nalazi se nasuprot Novom Vinodolskom koji je na kopnu.

Vrbnik je proslavila i poznata narodna pjesma „Vrbniče nad morem.“ Zbog njegove bogate povijesti nazivaju ga i kolijevkom pismenosti u Hrvata. Naselje se spominje prvi puta 1100. godine.

Vrbnik je nadaleko poznat po zlatnožutom vina iz Vrbničkog polja – Žlahtini. Susretljivi domaćini će vas ponuditi čašicom vina bez obaveze na kupnju. Jedinstveni je doživljaj probati tradicionalna Vrbnička jela poput šurlica, makaruna s janjećim zvacetom te ribe iz vrbničkog podmorja uz čašicu vina Vrbničke žlathtine.

Od kulturno – povijesne baštine ističu se Župna crkva Marijinog Uznesenja s renesansnim zvonikom iz 16. stoljeća ( u kojem je smješten Muzej likovnog identiteta grada Vrbnika) i Knjižnica obitelji Vitezić sa brojnim glagolskim misalima.

Vrbnik je još uvijek izletničko mjesto, no posjeduje i kapacitete poput hotela, soba, apartmana i kuća za odmor.


Copyright 2009. © www.esperanza-travel.net

developed by lemax